Arkivi e Prishtinës pasurohet me 7500 dosje nga Arkivi i Stambollit

Prishtinë | 09 Tet 2017 | 15:35 | Nga

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, bashkë me nënkryetarin Muhedin Nushi i dorëzuan Arkivit të Qytetit kopjet e dokumenteve arkivore që ndërlidhen me qytetin e Prishtinës, nga Arkivi e Stambollit dhe Arkivi Osman.

Këto dokumente do të jenë të qasshme për publikun, për këdo që është interesuar që t’i shohë e t’i studiojë.

“Aktualisht i kemi të përkthyer titujt e dokumenteve, e jo përmbajtjen. Të gjitha janë të shkruara në gjuhën e vjetër osmane”, thuhet në komunikatë.

Janë 7 519 dosje arkivore, me gjithsej 38 592 dokumente.

Image may contain: 1 person

No automatic alt text available.

Image may contain: 4 people, people standing and suit

 

 

Të ngjashme