Të punuarit 80 orë në javë nuk të çon drejt suksesit

Prishtinë | 16 Qer 2017 | 23:01 | Nga Ekonomia Online

Ju mund të thoni se një sipërmarrës do të dështoj së shpejti pamja në sytë lodhur dhe të drobitur . Si pjesa nga “Walking Dead”, ata pengohen rreth dhe nuk shihen krejtësisht të gjallë.

Për shkak se ata nuk janë.

Pavarësisht kovariancës në normën e dështimeve për bizneset fillestare me CEO me mbingarkesë pun, problemi vazhdon. Disa themelues janë fanatikë kur ankohen se ata punojnë 60 deri në 80 orë javë. ndjenja e tyre e ndërtimit “barazi djerse” i verbon ata për sakrificat që ata bëjnë – për shëndetin e tyre, për martesat e tyre, familjeve dhe komuniteteve të tyre. Ajo që ata gabojnë si një mënyrë jetese të suksesshëme është në fakt një dështim masiv.

Lodhje Personale
Njerëzit nuk janë të krijuar të punojnë 80-orë në javë, të paktën jo për afat të gjatë.

Studime të ndryshme tregojnë se ne njerëzit veprojnë në mënyrë efikase për ndoshta 10 orë në ditë, dhe kjo është në qoftë se ju fleni mirë, hani drejtë dhe të ushtroni rregullisht. Siç do të shihni shpejt, duke u përpjekur për të punuar më shumë se 10 orë është një ushtrim në kthim të pakësuar, ajo ju mban nga të qenit në kulminacion të performancës tuaj për këto 10 orët e para.

Shumica e njerëzve kanë nevojë për tetë orë të plota gjumë për rinovimin. Kjo lë 16 orë zgjuar në një ditë. Një sasi e drejtë e asaj kohe është shpenzuar në mirëmbajtjen: të hahet, banje, larja e dhëmbëve, shetitja e kafshëve dhe përditshmërit tjera. Zbres edhe nga këto 16 orë në dispozicion të minimale ndërveprim të familjes dhe detyrë kohë (dërgimi i fëmijëve në shkollë), ngjarje të veçanta (duke parë mjekun tuaj për atë dhimbje gjoksi që është duke ju bezdisur ), kohën tuaj të udhëtimit (e cila për shumicën e njerëzve është jo-produktive ). Shumë shpejt, ju mund të keni vetëm 10 orë në ditë për të bërë punën e vërtetë.

Mënyra e vetme që ju mund të bëni më shumë është për të punuar shtatë ditë në javë (dhe se vetëm ju bleni një maksimum prej 20 orë shtesë të produktivitetit) ose të kaloni duke bërë ato gjëra të quajtur jetë. Ju injorojni bashkëshortin tuaj, humbisni lojën e futbollit të fëmijës tuaj, nuk bëni punë vullnetare, shmangni palestrën dhe ushqeheni me ushqime të shpejta pasi që ju nuk keni kohë për ushqim të vërtetë. Me këtë mënyrë jetese ju së shpejti nuk do të keni një bashkëshort, nuk do të shihni fëmijët tuaj për shkak se ata jetojnë me ish-bashksortin/ten tuaj, injoroheni reciprokisht nga njerëzit në komunitetin tuaj – dhe ju do të gjendeni të vdekur nga një atak në zemër me një kuti MekDonald në grushtin tuaj.

Pse sipërmarrësit punojnë shumë
Padurimi është një tipar universal për sipërmarrësit. Ata kanë një vizion dhe duan për arrijnë atë para fundjavës. Ata gjithashtu ligën drejt perfectionismit, dhe i kushtojnë vëmendje një morie të detajeve në biznesin e tyre. Mes dëshirës së madhe të përfunduarit sa më shpejtë dhe drejtë, ata shpesh zgjedhin për ta bërë atë vetë. Të gjithë atë.

Por jeta nuk funksionon në këtë mënyrë. Ju nuk mundë të shkallëzoni aq larg. Megjithatë ju filloni në rrugën e mbipunës vetëm për shkak se keni bërë shumë nga gabimet e zakonshme të sipërmarrësit:

  • Ju nuk keni prioritete: Jo çdo gjë është aq e rëndësishme, dhe ju vendosni planin B para e A.
  • Ju nuk merreni me “Gjërat e vështira të parat”: Trembja nga problemet e mëdha dhe detyra të pakëndshëme ju mbajn pezull nga nisja e iniciativave të rëndësishme.
  • Ju nuk delegoni: Frika nga mos  kryerja e detyrave nga njerëzit e tjerë në mënyrën tuaj të menduarit, ju çon në imtësitë ose përndryshe ju shton në ngarkesën e punës tuaj.
  • Ju obsesionoheni mbi imtësira të pa rëndësishme: Ju nuk mund të merrni barërat për kokën tuaj para se barërat të jenë të përgaditura.

Mos u bëni vetë rob-vozitës i juaj.
Sipërmarrësit e mbingarkuar marrin këtë mënyrë me anë të tyre. Ata janë të vetmit njerëz që mund të përmisojnë dëmin.

Duke ditur se performanca në punën tuaj zbehet pas 10 orësh, ju duhet të synoni për të punuar 50 orë ose më pak në javë. Unë kam qenë Drejtori i Përgjithshëm i MICREL, një kompani e madhe  e gjysmëpërçuesve, për 37 vjet fitimprurëse. Në ato gati katër dekada, kam vënë në një mesatare prej jo më shumë se 50 orë në javë. Kam arritur këtë duke maksimizuar kohën time në punë. Ajo është shumë më e preferueshme për të punuar mirë se sa të punoni shumë. Nëse ju punoni mirë edhe për 10 orë, ajo ju dobëson për 20 orë të tjera.

Punoni Menqurisht: Kjo tingëllon e rëndomtë, por bëhuni të zgjuar për çdo veprim tuajin. Mos harroni se një e mirë-menduar sjellë gjëra të mrekullueshëm. Një vendim i keq kërkon shumë punë për tu përmisuar.

Ndrysho organizimin: Nëse ju gjeni se nuk ka asnjë mënyrë që ju mund të mbani brenda një jave 50-orëshe, atëherë ju keni nevojë për të ndryshuar dizajnin tuaj organizativ. Disa punë që njerëzit e tjerë duhet ti bëjn duhet shtruar në tavolinën tuaj, dhe ju duhet të ridizajnoni përgjegjësitë në përputhje me rrethanat.

Lëri të punojnë në mënyrën e tyre: Nëse ju të punësoni njerëz të mirë, komunikoni me ta në një vizion të qartë, artikuloni mision të përbashkët dhe krijoni një kulturë të fortë të bashkpunimit, ju nuk keni nevojë për mikro-menagjime. Lejoni këta punonjës të bëjnë gjëra të mëdha, duke i bërë ato për ju.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme