Dallimi ndërmjet dashurisë dhe afeksionit

Prishtinë | 13 Mar 2018 | 14:45 | Nga

Ndonjëherë, dashuria dhe afeksioni ngatërrohen me njëra-tjetrën.

Ndonjëherë, fija bëhet aq e hollë sa që verbohemi për atë çka ndodh rreth nesh, duke mos dalluar më dashurinë prej afeksionit.

Por, ndryshimi midis afeksionit të pashëndetshëm dhe dashurisë së vërtetë është i qartë si drita.

Afeksioni është nevojtar. Toksik. Është thjesht, të qenit mirë me një person. Nuk është të ndjerit i plotësuar me të.

Dashuria është “të biesh” pa e kuptuar.

Është e ngadaltë, delikate.

Është të ndihesh mirë me atë çfarë personi tjetër është.

Është të duash atë çka është më e mirë për një person.

Afeksioni është të kesh frikë se mos personi tjetër largohet.

Dashuria është pranim! Në dashuri jemi vetvetja, pa frikë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme