Nëntë shenjat e varësisë së fëmijëve nga teknologjia

Prishtinë | 01 Jan 2018 | 22:20 | Nga

Fëmijët që përdorin teknologjinë në mënyra jo të shëndetshme ose duket se janë “të humbur në hapësirën kibernetike” kanë tendencë të kenë probleme me marrëdhëniet ndërpersonale dhe simptoma të tjera emocionale.

Kontroll i pasuksesshëm: Është e vështirë për fëmijën tim të ndalë përdorimin.

Humbja e interesit: Ekrani është e vetmja gjë që duket se e motivon fëmijën tim.

Preokupimi: Fëmija mendon vetëm për të.

Pasojat psikosociale: Ka ndërhyrje me aktivitetet familjare.

Problemet serioze për shkak të përdorimit: Përdorimi i teknologjisë shkakton probleme për familjen.

Tërheqja: Fëmija zhgënjehet kur ai / ajo nuk mund ta përdorë.

Tolerancë: Shuma e kohës që fëmija dëshiron të përdorë mediet vazhdon të rritet.

Arratisja: Kur fëmija ka pasur një ditë të keqe, media e ekranit duket të jetë e vetmja gjë që e ndihmon atë të ndjehet më mirë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme