LSDM dhe VMRO dakordohen për gjyqësinë dhe Këshillin gjyqësor

Prishtinë | 16 Pri 2018 | 15:00 | Nga

Grupet punuese të LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së kanë rënë dakord në lidhje me ligjet reformuese për gjyqësi dhe për Këshillin gjyqësor, shkruan Telegrafi Maqedoni.

Komisioni Kuvendor për sisteme politike dhe marrëdhëniet ndërmjet bashkësive, në seancën e cila po zhvillohet po rishikon amandamentet të cilët sillen pa debat.

Rishikimi i vendimeve nga shumica dhe opozita janë në kuadër të sjelljes së proceduarve gjyqësore.

Njëra nga amandamentet kyçe është parashikimi i rritjes së bazave për shkarkim të gjyqtarëve dhe nëse nuk i kalojnë procedurat e Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut dhe nëse zbulon informacionet nga procesi që përpunon.

Këto dy ligje janë pjesë e reformave që janë planifikuar të sillen para zbardhjes së Raportit të përparimit për Maqedoninë, nga Komisioni Evropianë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme