Ngjarjet e ditës: 28 mars 2017

 • 9:40

  Institutit Kosovar për Qeverisje Lokale (KLGI) mban diskutimin për nevojën e ri-shikimit funksional të qeverisjes lokale dhe përafrimin me modelet evropiane të funksionimit të komunave. Në sesionet e ndara do të trajtohet tema “Organizimi dhe Funksionimi i Qeverisjes Lokale në Evropë” duke pasqyruar modelet dhe praktikat e mira në këtë fushë. (Zyrat e Institutit KLGI)

  *Ngjarja do të mbulohet me kamerë nga Ekonomia Online dhe pamjet do të jenë në dispozicion për të gjitha mediet.

 • 09:45

  Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) publikon raportin e monitorimit të sistemit gjyqësor dhe prokurorial për vitin 2016, lidhur me trajtimin e rasteve të korrupsionit. Gjetjet, vlerësimet dhe rekomandimet e IKD-së do të diskutohen në një tryezë. (Hotel “Garden”)

 • 10:00

  Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZhR) dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh), organizojnë konferencë me temën “Standardet e sigurisë dhe cilësisë ushqimore dhe bujqësisë organike”. (Hotel “Emerald”)

 • 10:00

  Mbahet ceremonia përmbyllëse e projektit “Teknologjia e informacionit dhe komunikimit dhe mësimi elektronik në arsim”. Në këtë ngjarje do të marrin pjesë ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami dhe shefja e Zyrës së BE-së, Nataliya Apostolova. (Qendra Burimore “Përparimi” në Prishtinë)

   

 • 10:00

  Konsorciumi Kosovar i Organizatave të Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) mban tryezën me qytetarë dhe biznese për strukturën e re të propozuar nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë – ZRrE. (Hotel “Sirius”)

  *Ngjarja do të mbulohet me kamerë nga Ekonomia Online dhe pamjet do të jenë në dispozicion për mediet e abonuara.

 • 10:45

  Mbahet manifestimi përkujtimor me rastin e 18-vjetorit të masakrës së Izbicës. Merr pjesë dhe kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli. (Izbicë)

  Në kuadër të manifestimit, në Kopiliq, do të bëhet zbulimi i pllakës përkujtimore të dy viktimave të kësaj masakre, të miturave Ardita dhe Edona Behrami.

   

 • 11:00

  KEK-u, në bashkëpunim me Drejtorinë e Mjedisit të Komunës së Obiliqit, në vazhdën e projekteve për ndihmë komunitetit, inspektojnë punimet për pastrimin e të gjitha deponive ilegale në komunën e Obiliqit me rrethinë. (Aksioni nis para Komunës së Obiliqit)

  *Ngjarja do të mbulohet me kamerë nga Ekonomia Online dhe pamjet do të jenë në dispozicion për të gjitha mediet.

 • 11:00

  Komisioni për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri mban mbledhje. Në rend dite janë shqyrtimi në parim i Projektligjit për Shoqëritë Tregtare dhe shqyrtimi i Nismës Legjislative ”Ligji për Miniera dhe Minerale”. (Kuvendi i Kosovës, salla S-I) 

 • 11:00

  Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim mban mbledhjen, në të cilën do të shqyrtohet Projektligji për Automjete me amendamente të Komisionit funksional për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti dhe Industri. (Kuvendi i Kosovës, salla N 302)

   

   

 • 11:00

  Komisioni për Buxhet dhe Financa mban mbledhjen e rregullt. Në rend dite janë shqyrtimi i Kornizës Afatmesme të Shpenzimeve të Kuvendit të Kosovës për vitet 2018-2020 dhe shqyrtimi i Raportit të shpenzimeve të Kuvendit të Kosovës për vitin 2016. (Kuvendi i Kosovës, salla C 203)

   

 • 11:00

  Mbahet mbledhja e Komisionit për Integrime Evropiane. Raporton ministri i Financave, Abdullah Hoti; si dhe do të shqyrtohen disa projektligje. (Kuvendi i Kosovës, salla N 10)

   

 • 12:30

  Shënohet dita e dëbimit dhe vrasjes së banorëve të Sofalisë, Taukbashqes dhe lagjeve përrreth, në vitin 1999. Me këtë rast do të organizohet një aksion për dhurimin e gjakut. (Taukbashqe, te Restorani “Parku i Princave”)

 • 13:00

  Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, pret në takim zëvendës-ndihmës Sekretarin amerikan për çështjet evropiane dhe euro-aziatike, Hoyt Yee. (Kabineti i kryeparlamentarit)

   

 • 14:00

  Këshilli Rinor Kosovar – KYC organizon ngjarjen “Bëhu aktiv, merr iniciativë”. Në ngjarje do të prezantohet filmi i animuar i përgatitur nga nxënësit të cilët e kanë paraqitur perspektiven e tyre rreth gjendjes së arsimit në vend. (Qendra e Konferencave “Orion”, Prishtinë)

 • 14:00

  Bëhet promovimi i enciklopedisë me 2500 Dëshmorë të Kombit “Bardhësitë e Atdheut”, i publicistit Afrim Mustafa. (Selia qendrore e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së)

 • 14:30

  Kryeparlamentari Kadri Veseli pret në takim drejtorët Ekzekutivë të Bankës Botërore. (Kabineti i kryeparlamentarit)

 • 15:00

  Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, pret në takim zëvendës-ndihmës Sekretarin e SHBA-së, Hoyt Yee. (Ndërtesa e Ministrisë së Punëve të Jashtme)

 • 15:30

  Ministri i Financave, Avdullah Hoti; ai i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci; dhe Maximo Torero, drejtor Ekzekutiv në Bankën Botërore, në cilësinë e zëdhënësit të delegacionit të BB-së, do të mbajnë konferencë për  media në lidhje me reformat ekonomike të Qeverisë së Kosovës, me theks të veçantë në sektorin e  energjisë. (Ndërtesa e  Qeverisë, salla P32)

  *Ngjarja do të mbulohet me kamerë nga Ekonomia Online dhe pamjet do të jenë në dispozicion për të gjitha mediet.

   

 • 19:00

  FLOSSK, Open Labs Albania dhe Grupi i Përdoruesve të Wikimedias në Gjuhën Shqipe organizojnë ceremoninë e ndarjes së çmimeve për fotografitë më të mira nga gara Wiki Loves Monuments për Kosovë dhe Shqipëri. Me këtë rast prezantohet puna dhe projektet e tjera rreth trashëgimisë kulturore.  (Prishtina Hackerspace, Aktash)